3

Webinar 1: Toegang tot Grond

Datum:
Tijd: 20.00-21.30 uur
Kosten: gratis, aanmelden wel verplicht
Locatie: Online, via Teams

In de winter van 2023 organiseert Herenboeren weer 3 online Winter Webinars. We trappen de reeks af op maandagavond 16 januari met een webinar over ‘Toegang tot Grond’.

Willen we in balans leven met de natuur, dan zullen we op een andere, verantwoordelijke manier moeten omgaan met onze bodem. Daarom werkt Herenboeren aan een gezonde en vitale bodem als basis van ons bestaan, ons voedselsysteem, onze gezondheid en ons welzijn.

Maar het is niet altijd makkelijk voor Herenboerderijen, én voor andere veranderings-initiatieven in de landbouw, om letterlijk ‘voet aan de grond’ te krijgen. Toegang tot een betaalbare, vruchtbare en vitale bodem voor onze toekomstige generaties is nog vaak beperkt. Toch gebeurt er ook een hoop op dit gebied dat ons positief stemt.

Op deze avond gaan we ons samen verdiepen in de (on)mogelijkheden die er zijn omtrent het verwerven van grond voor de landbouwtransitie.

Sprekers:

  • Geert van der Veer (oprichter Herenboeren)
  • Michiel de Koe (rentmeester, bestuurslid BD Grondbeheer, bestuurslid Aardpeer)
  • David Harleman (ASR Dutch Farmland Fund)

Na de inleidingen op de verschillende initiatieven gaan Geert, Michiel en David met elkaar in gesprek over de uitdagingen en mogelijkheden van toegang tot grond voor de landbouw transitie. Het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te discussiëren en/of vragen te stellen.

Toegang is gratis. Aanmelden is verplicht.