16 JAN TOEGANG TOT GROND (5)

Webinar 3: Participatie van Leden

Datum:
Tijd: 20.00-21.30 uur
Kosten: gratis, aanmelden wel verplicht
Locatie: Online, via Teams

In de winter van 2023 organiseert Herenboeren weer 3 online Winter Webinars. Dit derde webinar van reeks vindt plaats op woensdagavond 15 maart en gaat over ‘Participatie van Leden’.

Eén van de 3 pijlers van een Herenboerderij is ‘sociale verbondenheid’: ‘De lokale gemeenschap maakt deze coöperaties of bedrijven mogelijk, denkt en ontwikkelt mee en is de afnemer van de producten. Het zijn ook deze mensen die de vruchten plukken van een leefbare, groene omgeving, van de sociale cohesie die uit deze lokale samenwerking voortkomt.’

Deze avond gaan we in op één aspect hiervan: de duurzame verbinding en participatie van coöperatieleden op de Herenboerderij. Vertrekkend vanuit de prikkelende vraag: ‘Hoe blijft ’t duren wanneer het gaat schuren’? Sprekers:

– Prof. Tine de Moor

– Christiaan Bikker Tine de Moor is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en doet onderzoek naar het ontstaan, het functioneren en de evolutie van Instituties voor Collectieve Actie.  Kortweg: burgercollectieven, zoals Herenboeren dat ook is. Zij vertelt ons over de veerkracht en ontwikkeling van burgercollectieven vanuit de pakkende titel ‘Hoe blijft ’t duren wanneer het gaat schuren’. Tine is tevens één van de drijvende krachten achter ‘Collectieve Kracht’, een kennisplatform voor burgerinitiatieven, waar Herenboeren Nederland ook lid van is. Christiaan Bikker is projectmedewerker bij de HAS en deed vorig jaar zijn afstudeeronderzoek voor de studie Antropologie bij Herenboeren Wenumseveld (Apeldoorn-Noord). Christiaan vertelt ons over zijn bevindingen rondom de duurzame participatie van coöperatieleden. Een kort verslag van zijn onderzoek lees je alvast hier. Het publiek wordt van harte uitgenodigd mee te denken en/of vragen te stellen Toegang is gratis. Aanmelden is verplicht: meld je aan via deze link.