Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steun de oproep van G1000 Landbouw tot een Burgerberaad

Herenboeren Nederland is partner van de G1000Landbouw. Dat is een uitwerking van het initiatief BoerBurgerDialoog: een burgerberaad over de toekomst van de landbouw. G1000Landbouw gelooft dat boeren en burgers er samen uit kunnen komen, in een échte dialoog.
 
500 gelote burgers gaan dan met elkaar in gesprek en formuleren samen met 500 boeren voorstellen voor de toekomst van de landbouw. Samen komen zij tot een ‘Burgerakkoord Toekomst Landbouw’ dat aan de Tweede Kamer kan worden aangeboden, met het verzoek dit Burgerakkoord uit te voeren.
 
Op dit moment voert G1000Landbouw een campagne om (nog) meer steun te verzamelen en alle politieke partijen, hun woordvoerders en de programmacommissies op te roepen een burgerberaad G1000Landbouw op te nemen in hun verkiezingsprogramma.
 
Vind jij zo’n Burgerberaad ook een goed idee? Meld je dan als ‘supporter’ of als ‘ambassadeur’ via https://g1000landbouw.nl/inschrijving/
NB: Op 20 augustus jl. stuurden de initiatiefnemers van G1000Landbouw een brief over dit initiatief gestuurd naar de woordvoerders landbouw van de Tweede Kamer en naar de leden van de programmacommissies van de politieke partijen die zullen deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Je leest deze brief hier.