Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een cartoon van een wekker die een tomatenplakje als wijzerplaat heeft en waarvan de alarmbellen rinkelen met de tekst erbij 'mijn eten, mijn keuze, houd ons voedsel gentechvrij'.

Landelijke actie “mijn eten, mijn keuze”

Herenboeren is opgericht om zo veel mogelijk mensen controle (terug) te geven over hun voedsel. Om hen de keuze te geven voor voedsel uit een gezonde bodem waar géén kunstmest, pesticiden en gentech aan te pas zijn gekomen. Keuzevrijheid hebben we dus hoog in het vaandel staan.

Binnenkort wordt in de EU voorgesteld om het gebruik van de gentechniek CRISPR-Cas niet te hoeven vermelden op etiketten. De consument weet dan niet of in dit voedsel DNA is geplaatst, verwijderd of vervangen. Een techniek waarmee de eigenschappen van het voedsel zijn aangepast. De consument heeft dan dus niet de keuze voor wel/ niet gentechvrij. Stichting Demeter heeft vele argumenten om deze nieuwe technieken niet te te passen hier op een rij gezet.

Een aantal grote namen in de biologische sector – net als Herenboeren verenigd in het Groenboerenplan – maakt zich sterk voor keuzevrijheid als het om ons voedsel gaat. Stichting Demeter, de Biowinkelvereniging, Bionext, Biohuis, BioNederland en de Bolster lanceren op 27 juni de actie: “Mijn eten, mijn keuze – Houd ons voedsel gentech-vrij!”

Wil je deze actie steunen? Teken dan de petitie.