Zoek
Sluit dit zoekvak.

Al twee jaar “Aardpeer, samen voor grond”

Wauw, al 2 jaar Aardpeer! Op 27 januari 2021 klonk het startschot, de nieuwe beweging Aardpeer werd gelanceerd. Stichting Herenboeren Nederland, Stichting BD Grondbeheer, Stichting Wij.land en Triodos Regenerative Money Centre sloegen de handen ineen om samen de grond, onze bodem, veilig te stellen. Want de transitie naar een duurzaam voedselsysteem kan niet zonder gezonde en beschikbare grond.

En wat is er veel gebeurd in de afgelopen jaren. Dankzij schenkers en investeerders in obligaties haalden we genoeg geld binnen om voor 10 boeren grond veilig te stellen. Waaronder twee Herenboerenderijen, Land van Weert en Aan den Drecht (bij Leimuiden). Waanzinnig hoe we dit samen met boer, burger en maatschappelijke organisaties voor elkaar hebben kunnen krijgen. We dromen natuurlijk van meer. In de komende jaren willen we groeien en niet tien, maar tientallen ondernemers aan betaalbare grond helpen. Nog een hele klus en om dat mogelijk te maken voegden zich Jurjen Groot en Simone Lips zich dit jaar bij ons team.

Binnenkort gaan we met de volgende groep ondernemers aan de slag door grond ter beschikking te stellen, in het mooie Brabant. Daar gaan we samen met ‘De Plaatsen’ en ‘Brabants Bodem’ ondernemers, initiatiefnemers en boeren de kans gaan geven om hun dromen waar te maken in het Van Gogh Nationaal Park. Hier zal over een tijdje een nieuwe obligatieronde voor komen.

Zonder Herenboeren was Aardpeer niet wat het nu is. Daarom willen we graag binnenkort een webinar organiseren voor de Herenboeren beweging. Waarin we je kunnen vertellen hoe ons model werkt, welke uitdagingen we daarin tegenkomen en hoe we eerdere Herenboeren communities hielpen, maar ook graag samen  met jullie verkennen wat er nodig is om Aardpeer en Herenboeren hierin verder te helpen. Hierover later meer!

Wist je trouwens dat je ook een stukje grond cadeau kan doen aan een geliefde? Of je buurvrouw? Of misschien die hele toffe Herenboer-boer op jouw boerderij?

Kijk snel op: https://aardpeer.nl/geven/