Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een man zit op een picknicktafel met zijn voeten op het bankje. Hij heeft zijn armen over elkaar en kijkt neutraal in de camera. Om hem heen staan fruitbomen en op de voorgrond is gras.

Interview Herenboeren oprichter Geert voor De Correspondent

Lex Bohlmeijer van De Correspondent sprak onlangs – deels onder de paraplu op het land van Herenboeren Landmeerse Loop in de stromende regen – met Herenboeren-oprichter Geert van der Veer. Het gesprek leidde tot een online artikel én een podcastaflevering, dus je kan kiezen.
 
Het resultaat is een diep en eerlijk verhaal over de totstandkoming en ontwikkeling van Herenboeren. Inclusief inkijkjes in de hobbels op de weg en het (samen) maken van fouten. Geert: ‘We leren elke dag, en we maken elke dag fouten. Fouten maken is belangrijk in een onzekere tijd, want dan kun je opstaan en opnieuw beginnen. Daar leer je van. […] Zo zijn we niet opgegroeid. Je leert op school al met een rode pen dat het niet goed is om een fout te maken. Waarom staat er niet met een groene pen bij wat je beter kunt doen? Ik vind het bijzonder dat we dat op die manier benaderen.‘
 
Ook komt het gesprek op de drijfveren van Geert, die voor vele Herenboeren betrokkenen herkenbaar zullen zijn. ‘Het gaat over de verantwoordelijkheid die we hebben richting de generaties na ons. Dat is wat mij elke dag bezighoudt. Mensen vragen me vaak waarom ik doe wat ik doe, met zo veel tijd en energie. Daarvoor hoef ik alleen maar mijn kinderen aan de ontbijttafel aan te kijken. Dan ben ik gemotiveerd.’
 
Klik hier om het hele artikel te lezen of te luisteren.
 
Met speciale dank aan voorzitter Philomeen Duinisveld van Herenboeren Landmeerse Loop, als 16e Herenboerderij de nieuwste ‘telg’ van de Herenboerenfamilie.