Nieuws
Samen duurzaam
voedsel produceren
Wat gebeurt er
bij herenboeren?
Op deze pagina vind je het meest recente Herenboeren nieuws. Met een landelijk netwerk van 21 boerderijen, meer dan 9000 Herenboeren en ruim 35 initiatiefgroepen (‘kartrekkersgroepen’), plus een landelijk team van ongeveer 20 stafmedewerkers en 40 professionele boeren, is er regelmatig wel iets leuks, moois of belangrijks te melden!
Vier keer per jaar – met de seizoenen mee – versturen we ook een Herenboeren Nederland nieuwsbrief. Als je deze wilt ontvangen, kun je je aanmelden via de groene button hieronder. Je kan je op elk gewenst moment weer afmelden.
Om stipt kwart voor 2 kwam hij aangereden, om pas rond kwart voor 4 weer te vertrekken. De 2 uur dat het werkbezoek van Koning Willem-Alexander…
Grondlegger van Herenboeren Geert van der Veer was eerder dit jaar genomineerd voor de titel Plattelandspionier, een initiatief van het journalistieke platform VPRO Tegenlicht. Op zondag…
Herenboeren blijkt ook in het (verre) buitenland een interessant fenomeen. Behalve enorm veel aandacht van Nederlandse media, stond Herenboeren de afgelopen weken ook internationaal weer in…
Tussen de radioverslagen van voetbal- en hockeywedstrijden door, besteedde het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn en omstreken op 22 mei ruime aandacht aan de Herenboerderij…
“Ik zie alleen maar blije mensen, en blije dieren. Ik wil dit ook. Ik wil dit ook!” Kortom: actrice en presentatrice Froukje Jansen heeft het afgelopen…
De eerste Herenboerderij van Rotterdam landt in de Schiebroekse polder, gelegen ten noorden van de stad. Vandaag zetten Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Herenboeren Nederland en Coöperatie Herenboeren…
Om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan, is een duurzame voedselproductie zoals Herenboeren die voorstaat van groot belang. Dat stelt professor Esther Turnhout, hoogleraar Bos-…
“Op de Herenboerderij scharrelen kippen in de boomgaard. De varkens hebben een heel veld om in te wroeten. Koetjes lopen in de wei tegenover de akker…
‘Farmers for hire. A radical new approach to growing & buying food.’ Zo luidde de kop op de voorpagina van het Zuid-Afrikaanse boerenblad ‘Farmer’s Weekly’, editie…